welkom voor kinderen voor ouders zakelijk contact
Klik hier voor printvriendelijke versie

Truus Busschers Ik ben Truus Busschers (1964), integratief kinder- en jongerentherapeut. Ik woon in Utrecht en heb daar ook mijn praktijk voor kinderen en jongeren.

Ik heb eerst de lerarenopleiding gedaan en daarna communicatie gestudeerd. Met deze kennis heb ik 10 jaar bij verschillende organisaties, communicatie- en veranderingstrajecten van volwassenen begeleid.

Het is al die jaren een droom van mij gebleven om met kinderen en jongeren te werken. Vooral ze weer in hun kracht krijgen is wat mij boeit. Met warmte, openheid, speelsheid, creativiteit, fantasie, humor, vakkennis en een sterke intu´tie wil ik kinderen, jongeren en hun ouders helpen hun probleem op te lossen of ermee te leren omgaan.

Om deze droom te verwezenlijken heb ik eerst jungiaanse psychologie gestudeerd. In 2003 ben ik gestart met de opleiding tot integratief kindertherapeut en in 2007 heb ik deze afgerond aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Om mij verder te ontwikkelen heb ik in 2009 een opleiding familie en organisatieopstelling voltooid, in 2013 heb ik een opleiding tot GZ (gezondheidszorg) supervisor afgerond, in 2017 een opleiding voor relatietherapie en in 2020 een opleiding tot jongerentherapeut.

Vanaf februari 2004 ben ik gaan werken met kinderen, tijdens de opleiding onder supervisie. Naast de opleiding en mijn praktijk heb ik tot zomer 2008 licht verstandelijk gehandicapte jongeren en jonge gezinnen begeleid met emotionele- en/of gedragsproblemen. Van sept 2007 t/m sept 2020 werkte ik naast mijn praktijk als freelance opleider en supervisor bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Nu richt ik mijn aandacht volledig op mijn eigen praktijk, omdat het niet meer te combineren is.

copyright Truus BusschersKindertherapie Tuinwijk - Van Marumstraat 4 - Utrecht - 06-20371974 -

© Illustraties en copyright: Truus Busschers© Website: Afelonne Doek