contact zakelijk wie ben ik voor ouders welkomDeze pagina is speciaal voor kinderen en jongeren in Utrecht en omgeving geschreven. Sommige kinderen kunnen dit al zelf lezen en anders kan de informatie voorgelezen worden.

Iets voor jou?

Deze kindertherapie is voor kinderen en jongeren die het op een bepaald moment in hun leven extra moeilijk hebben omdatcopyright Truus Busschers
•  je ouders zijn gescheiden;
•  je wordt gepest of je pest zelf;
•  je je alleen voelt omdat je denkt dat niemand je begrijpt;
•  je niet weet hoe je vriend(innet)jes kan maken of buiten de groep valt;
•  iets heel anders je dwars zit waardoor jij je verdrietig, bang, boos of rot voelt.

Heb jij dat ook wel eens? Meestal weet je zelf het beste hoe je van je probleem af kan komen. Soms heb je daar hulp bij nodig.
Veel dingen waar je last van hebt zijn niet zo erg als je het maar af en toe hebt, zoals boos zijn. Maar hl vaak boos zijn is helemaal niet fijn. Als je wilt, kan ik je helpen! Ik kan kinderen en jongeren helpen om hun leven leuker te maken. Hieronder meer voorbeelden waarvan jij last kunt hebben en waar we samen naar kunnen kijken hoe we dat voor jou weer prettiger kunnen maken.

naar boven

Heb je last van? copyright Truus Busschers

* nare gevoelens als bang, boos, jaloers, eenzaamheid, schaamte of verdriet;
* dat je heel stil bent en wel onzichtbaar lijkt;
* niets durven vragen of zeggen in de groep;
* het heel erg goed willen doen en daardoor dingen juist niet zo goed durft;
* veel verdriet om iemand die dood is gegaan;
* niet kunnen slapen of eten;
* veel buikpijn en/of hoofdpijn;
* heel druk doen en dat is lastig voor jezelf en/of voor anderen;
* je niet kunnen concentreren;
* of nog iets heel anders waar je graag over wil praten of op een andere manier aan wil werken.

naar boven

Wat gaan we doen?

Ouders van kinderen: Je ouders kunnen mij bellen voor meer informatie over integratieve kindertherapie en het maken van een eerste afspraak. Voordat ik met ze ga praten vullen zij een uitgebreide vragenlijst in met alle belangrijke dingen in jou leven en ontwikkeling tot nu toe.
Omdat je ouders je beter kennen dan wie dan ook, ga ik eerst een keer met hun praten. Dan maken we een afspraak met jou. Je ouders mogen, als jij dat wilt, bij het eerste uur er even bij blijven.
Als jij 5 keer bij mij bent geweest, ga ik weer een keer met je ouders praten. Jij en ik gaan dan eerst overleggen wat ik met je ouders ga bespreken, want wat je mij verteld hebt is vertrouwelijk. Je ouders en ik praten dan over jou en over hoe het met je gaat. Ook geef ik ze dan tips hoe ze jou kunnen helpen om je blijer te voelen en je leven leuker te maken. Daarna spreken wij weer af. Hoe vaak nog nodig is dat bespreek ik zowel met jou als je ouders, kinderen komen dan meestal nog tussen de 1 10 keer. Jongeren: Kunnen zelf een afspraak met mij maken en zelf de vragenlijst invullen. Wanneer je nog onder de zorgverzekering van je ouders valt, is het goed om met hen te overleggen, omdat zij dan ook voor de behandelovereenkomst tekenen.

Kinderen en Jongeren: Bij kinder- en jongerentherapie gaan we samen ontdekken wat jij nodig hebt om je beter te voelen. Dat is bij ieder kind en jongere weer anders. Jij bent uniek! Jij bent de enige die weet wat je nodig hebt om je beter te voelen. Dit ontdekken doe je een uur via spel en/of door te praten. Hiervoor heb ik allerlei dingen in de praktijkruimte in Utrecht zoals; schilderspullen, klei, verkleedkleren, knuffels, poppen, lego, spelletjes en nog meer. Jij kiest waarmee we spelen, want het is jouw speciale uur. Je mag ook zelf iets meenemenf gewoon praten.

Bij mij kunnen we dan samen naar een oplossing voor jou zoeken. Het kan zijn dat we je probleem oplossen of dat je leert er mee omgaan. Het belangrijkste daarbij is dat jij je sterker zult voelen, vol zelfvertrouwen. Dat je gaat ontdekken hoe je met je rotgevoel om kan gaan. Dat jij blijer wordt en het je steeds beter lukt om je leven leuker te maken. Zodat jij daarna weer vanuit je eigen kracht door kan gaan.

naar bovencopyright Truus BusschersKindertherapie Tuinwijk - Van Marumstraat 4 - Utrecht - 06-20371974 -

© Illustraties en copyright: Truus Busschers© Website: Afelonne Doek